Agrimarkt

Agrimarkt folders

Op dit moment is er geen folder beschikbaar voor Agrimarkt

Vergelijkbare folders

Vergelijkbare winkels

Delhaize Fresh Atelier
Agrimarkt
Jumbo
Ekoplaza
Bon Ap
Tanger Markt
Hyper Carrefour
Spar Express
Spar Colruyt
Smatch
Simply You
Rob
Origin'O
Collect&Go
CenB
Bio Shop
Allerhande
Shop & Go Delhaize

Populaire folders

Over Agrimarkt

Op 24 november 1970 werd in Nederland de allereerste vestiging van Agrimarkt opgericht. Deze supermarktketen wist zich al snel te onderscheiden ten opzichte van andere grote Nederlandse supermarktketens. Dat deden ze onder meer door heel veel streekproducten aan te bieden. Deze streekproducten waren behoorlijk populair bij het Nederlandse publiek, waardoor Agrimarkt al snel meer en meer vestigingen kreeg.

Op het hoogtepunt had deze supermarktketen zes vestigingen in Nederland. Deze vestigingen bevonden zich uitsluitend in Zeeland en Noord-Brabant. Doordat deze Nederlandse provincies dicht bij België gelegen zijn, zette in 2015 Agrimarkt ook de stap naar ons land. Ook in België wilde deze supermarktketen hoofdzakelijk streekproducten aanbieden.

In België bleek de aanpak van Agrimarkt niet al te succesvol. Bovendien had het bedrijf in Nederland ook met een flinke dip te maken. Het bedrijf bleef, naar eigen zeggen, continue op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de supermarkten winstgevend te houden. Daarbij wilde men niet afwijken van de strategie om hoofdzakelijk streekproducten aan te bieden.

Na enige tijd van aanpoten besloot het bestuur van Agrimarkt om de verschillende vestigingen te verkopen. De vestigingen en locaties, plus het vastgoed, werden in 2019 verkocht aan de Nederlandse supermarktketen Jumbo. Deze keten vestigde uiteindelijk eigen supermarkten in de voormalige vestigingen van Jumbo, met uitzondering van twee vestigingen. De vestigingen in Oud-Beijerland en Terneuzen werden namelijk supermarkten van de discountsupermarkt Lidl.

Het bedrijf Agrimarkt kende in eerste instantie een prima groei. Ook de stap naar ons land werd gemaakt, maar alle ambities konden uiteindelijk niet werkelijkheid gaan worden. Hedendaags bestaat Agrimarkt dus ook niet meer. De vestigingen in Nederland zijn stuk voor stuk nu in handen van andere supermarktketens. Ook in ons land heeft Agrimarkt nog echte successen weten te behalen. Het idee om voornamelijk streekproducten aan te bieden klinkt op papier goed, maar bleek in de praktijk een stuk lastiger te zijn.